Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Paruošiami – viens, du ir be galo vaikų mėgstami šie avižiniai sausainiai. „Ačiū tau!“ – šaukia Nidutė, vos juos išvydus: „ačiū tau, ačiū tau!“, suprask: „duokš nedelsiant!“ Ką  bepridursi? Nebent, kad kepu šiuos sausainius kone 30 metų – tai mano pirmasis receptas, kurį vaikystėje įvaldžiau ir dėl to laaabai išdidi pasijutau. Anuomet kepdavau vien iš avižinių dribsnių, o sėklų pradėjau berti tik išsiritus mano pirmajam paukščiukui ir sulyg tuo įvykiu galvoje automatiškai įsijungus sveikesnės gyvensenos mygtukui.

Apie 40 sausainių iškepti reikės:

  • 4 stiklinių greito virimo avižinių dribsnių
  • 2 kiaušinių
  • 200 g sviesto
  • 2/3 stiklinės cukraus
  • 5 šaukštų linų sėmenų
  • 4 šaukštų sezamų sėklų
  • 3 šaukštų saulėgražų
  • 3 šaukštų moliūgų sėklų

Kepame greitus avižiniu sausainius:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 190 laipsnių.

2. Kiaušinius lengvai paplakame su cukrumi, pilame į juos ištirpintą sviestą ir išmaišome.

3. Kitame inde sumaišome avižinius dribsnius su visomis sėklomis. Į šį sausą mišinį pilame kiaušinių, sviesto ir cukraus masę ir gerai šaukštu išmaišome, kad neliktų sausų dribsnių. Gaunasi labai tiršta, lipni masė.

4. Padrėkinę rankas vandeniu, iš tešlos formuojame gero graikiško riešuto dydžio rutuliukus, dedame juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir išplojame šakute iki 1-1,5 cm storio.

5. Kepame 15-20 min., kol skaniai paruduoja.

Uždaryti sandariame inde sausainukai išsilaiko gana ilgai, tad juos galima išsikepti likus kelioms dienoms iki šventės.

Jei kepsite avižinius sausainius vaikų šventei – kuo puikiausiai galite juos apgyvendinti Party Inbox užkandžių indeliuose. Tokius linksmus taškuočius galima derinti net ir su įprastais, ne vienkartiniais indais. Jų pakuotėje – aštuoni, todėl iš karto išsprendžiami klausimai kur suberti guminukus, zefyriukus, duonos lazdeles ir kitus smulkius užkandžius. Arba, įvairiais gardumynais pripildytas dėžutes, galite padalinti vaikams kaip puikias taškuotas gimtadienio lauktuves. Kad parsinešę į namus brolius seses pavaišintų ir visi gimtadienį geru žodžiu minėtų!

Avižiniai sausainiai  – duokš paragauti!

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *