granola-receptas-kaip-pagaminti

Naminė granola

Naminė granola – universalus dalykas. Vaikai labai mėgsta iš jos pagamintus batonėlius, taip pat valgyti su pienu, jogurtu, vaisių salotomis. Ja galime apibarstyti į orkaitę šaunamus keksiukus ar pyragų viršūnes. Dailus indelis naminės granolos – šauni valgoma dovana. Granolai paruošti naudokime tik stambias, ne greito virimo avižas.

Granolos pagrindui reikės:

  • 5 stiklinių stambių avižinių dribsnių;
  • 50 g rudo cukraus;
  • 125 ml aliejaus (kokoso, rapsų arba vynuogių kauliukų);
  • 3-4 šaukštai medaus;
  • 1,5 šaukštelio maltos vanilės.

Mėgstamų priedų:

  • džiovintų: spanguolių, mangų, goji uogų, razinų;
  • chia, sezamo, saulėgražų ir kitų sėklų;
  • kokoso drožlių, mėgstamų riešutų.
Gaminame naminę granolą:

1.Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.

2. Dideliame inde sumaišome avižas su cukrumi ir malta vanile. Mažesniame dubenėlyje sumaišome medų su aliejumi ir pilame ant sausojo mišinio. Labai gerai išmaišome ir gauname drėgną birią konsistenciją.

3. Priedų kolkas nededame – beriame gautą mišinį ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 20-30 minučių kol gražiai paruduoja. Maišome kas 5 minutes, nes kitaip paviršius sudegs, o likusi dalis liks neiškepusi. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos įdedame riešutus ir sėklas, o likus 5 minutėms – džiovintus vaisius. Jei norime, prieš dedami, galime juos labai lengvai pašlakstyti aliejumi.

4. Iškepusią granolą atvėsiname, suberiame į stiklainius ir laikome kambario temperatūroje iki 3 savaičių.

 Nuotrauka: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *