Apie visuotinę vaikų meilę picai žinome visi – ši ponia vaikų šventėse labai šiltai sutinkama, kartais net ir tortui tenka dėmesio jai pavydėti. Gimtadienio mugėje jau kalbėjome ir apie senų laikų picą, ir apie picos ragelius, o šiandien pristatau dar vieną puikią ir patogią picos formą – picos suktinukus, arba mini picą ant pagaliukų. Patiekalai ant pagaliuko vaikams visados patrauklesni, pirščiukai išlieka švaresni, o picos suktinukų atveju dar ir išvengiama įdaro byrėjimo pro kraštus bei picos pjaustymo. Trumpai tariant: originalu, gražu ir patogu.
Picos suktinukus galima padaryti su bet kuriuo mėgstamu įdaru, mano recepte susukta viena vaikų mėgstamiausių – Havajų pica. Be ko neišsiversite gamindami picos suktinukus? Be aštraus peilio – nekeptą picos vyniotinį pjaustydami su atbukusiu, tik nuotaiką susigadinsit. Tagi, galandam peilius ir keliaujam sukti picos!
Apie 40 suktinukų reikės:
Picos tešlai:
- 500 g kvietinių miltų,
- 2 šaukštelių sausų mielių,
- 1 šaukšto cukraus,
- 1,5 šaukštelio druskos,
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 350 ml vandens,
- 1–2 šaukšteliai Provanso žolelių.
Įdarui:
- 4-5 šaukštų ketčupo
- 100 g tarkuoto parmezano tipo sūrio,
- 180 g virto kumpio riekelėmis,
- 6 griežinėlių konservuotų ananasų.
Gaminame picos tešlą:
1. Miltus galime naudoti įprastus baltus, o galime perpus sumaišyti su rupiais. Į miltus beriame Provanso žoleles, sumaišome su mielėmis, dedame druską ir cukrų.
2. Vandenį sumaišome su aliejumi, pilame ant miltų mišinio ir suminkome į vientisą tešlą. Uždengiame ir statome šiltai 1–2 valandoms pakilti.
3. Pakilusią tešlą paspaudome išleisdami orą ir leidžiame dar 15–30 minučių pakilti.
Gaminame picos suktinukus:
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Tešlą iškočiojame, išspaudžiame iš jos orą, patepame ketčupu, apibarstome tarkuotu sūriu, išdėliojame virto kumpio riekeles. Kiekvieną ananaso griežinėlį supjaustome į 8 dalis ir išdėliojame juos tolygiai ant kumpio riekelių. Susukame į dailų vyniotinį ir labai aštriu peiliu supjaustome maždaug piršto storio griežinėliais. Griežinėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, jei reikia, rankomis dar kiek paformuojame, kad būtų apvalesni, dailesni.
3. Šauname į karštą orkaitę ir kepame apie 15-20 minučių, kol iškeps. Ištraukus iš orkaitės iš karto įsmeigiame medinius iešmelius ir tiekiame į stalą.
Picos suktinukai arba mini pica ant pagaliukų gardžiausi kol šilti, nors ir atvėsę yra puikus užkandis – tarsi tokios picos bandelės gaunasi. Skanaus!
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite atsiliepimą