sveiki naminiai ledai vaikams gimtadienio mugė

Sveiki naminiai žemės riešutų sviesto ledai vaikams

Nežinau kaip jūsų namuose, bet mūsiškiuose, vos orams atšilus, prasideda nenutrūkstanti kasdienė dainelė: ledų, ledų, ledų… Su devynmečiu Viliumi susitarti galima, o vos trejų Nidutė dabar išgyvena tą etapą, kai jokie logiški argumentai neveikia – noriu, vadinasi reikia! Tuoj pat! Aišku, mokomės po truputį, kaip tą tuoj pat iškeisti į: vakare; kai pavalgysi; savaitgalį, bet esmė nesikeičia – vaikas trokšta ledų, o aš, kaip mama, nenoriu nuolatos jį maitinti įvairių priedų turinčiais parduotuviniais ledais. Todėl, kartas nuo karto, paruošiu sveikesnių naminių ledų – pernai rašiau apie klasikinius grietinėlės ir kondensuoto pieno naminius ledus, pasakišką persikų šerbetą, o šiemet sau pasižadėjau išmėginti dar daugiau sveikesnių alternatyvų pirktiniams ledams. Šiandien, apie vieną jų – neginčytinai sveikus naminius žemės riešutų sviesto ir bananų ledus.

Žemės riešutų sviesto-bananų ledai formelėse
Paruošiami greitai ir paprastai, jie kartu yra ir puikus, turtingas gerų dalykų, sveikas užkandis vaikams. Aš juos ruošiu visai be saldžių priedų – ledai gaunasi vos saldūs, todėl, kas mėgstate saldžiau, būtinai įdėkite kelis šaukštus medaus, agavos sirupo ar kondensuoto pieno – tiesiog ragaukite gamindami ir žiūrėkite ar jums saldumo užtenka.

10 formelių po 60 ml reikės:

  • 4 didelių arba 6 mažų bananų;
  • 6 šaukštų žemės riešutų sviesto;
  • kelių šaukštų medaus, agavos sirupo arba kondensuoto pieno – jei norisi saldžiau;
  • smulkintų kepintų žemės riešutų (nebūtinai).

Šiems ledams puikiai tinka lengvai paruošiamas naminis žemės riešutų sviestas, bet tiks ir pirktinis. Ledus galite gaminti formelėse arba susišaldyti indelyje ir vėliau išskirstyti porcijomis. Kad ir kaip paruoštume, vaikų gimtadieniui ledai buvo, yra ir bus tobulos vaišės – juk juos galima pagaminti gerokai anksčiau, o šventei atėjus, teliks paklausti: „kas nori ledųųų???“

Gaminame sveikus naminius ledus vaikams:

1. Bananus ir žemės riešutų sviestą išsukame virtuvės kombaine arba kokteilinėje iki vientisos masės, jei norime, pridedame saldžių priedų.

2. Dedame į ledų formeles arba indelį ir paliekame šaldiklyje mažiausiai 2 valandas.

3. Ledus iš formelių išimame prieš pat valgydami, o indelį ištraukite bent pusvalandžiu anksčiau – kad ledai išsiimtų lengviau, palaikykite kiekvieną formelę po karšto vandens srove 5-10 sekundžių. Šiuos sveikus naminius ledus vaikams labai gardu valgant pabarstyti kepintais smulkintais žemės riešutais.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *