Su daržovėmis taip jau yra – jei norime, kad mažieji jas pamėgtų ir su jomis susidraugautų, būtinai kvieskime šias mielas ponias ir į vaikų gimtadienį. Dailiai aprenkime ir išpustykime, vaikų šventė – puiki proga parodyti, kokios gražios, skanios ir nepakartojamos gali būti daržovės. Būdų tai padaryti – nemažai, šį kartą pristatau 10: kaip daržoves, ar salotas iš jų, patiekti vaikų gimtadienio užkandžiams. Kad būtų gražu, skanu ir patogu – pasičiupai nuo stalo ir leki žaisti:
1. Daržovių vėrinukai – spalvingi, dailučiai ir ant pagaliuko – nuo jo valgant, viskas skaniau! Kad būtų tvirčiau, galima ir mėsos kukulių įterpti, o jei norisi vaikus visai pakerėti – įtaisykite vėrinukus kibirėlyje tarp kviečių želmenų: tokių vėrinukų retas pilietis atsisakys.
2. Lazdelėmis pjaustytos daržovės: paprasčiau, rodos, nei nebūna. Kaip byloja patirtis, daržovių lazdelės vaikų šventėse greitai nušluojamos nuo stalo – tik prie jų būtinai paruoškite ir kokį nors dažinį.
3. Indeliai užkandžiams. Jei norisi, kad daržovės vaikų gimtadienyje pasirodytų labai gražios įdedant minimum pastangų – rekomenduoju Party Inbox indelius užkandžiams. Tvirti, patogūs ir labai gražūs – mažos rankytės taip ir tiesiasi jų link!
4. Trapios tešlos krepšeliai. Čia darbo jau teks įdėti, tad trapios tešlos krepšelius siūlau rinktis kai svečių skaičius protingas, nes visam būriui tokių prikepti, oi, oi… Na, bet jeigu laiko ir noro patriūsti virtuvėje yra, šie krepšeliai tikrai labai skanūs, sotūs ir įvairiai vaikų vaišėms pritaikomi. Tešlos receptą rasite čia, o kaip išsikepti krepšelius keksiukų formoje – skaitykite čia.
5. Greitai paruošiami krepšeliai iš lavašo. Puiki alternatyva norintiems daržoves sutupdyti į krepšelius, tačiau turintiems mažai laiko. Nors krepšeliai iš lavašo mažiau sotūs už trapios tešlos krepšelius, tačiau ne mažiau dailūs. Lavašo krepšeliai – ploni, tad jei ruošite vandeningesnes salotas, geriau rinkitės trapios ar sluoksniuotos bemielės tešlos krepšelius.
6. Sluoksniuotos bemielės tešlos šulinėliai. Laiko sąnaudų atžvilgiu, tarpinis variantas tarp trapios tešlos ir lavašo krepšelių, o už pastaruosius kiek sotesni ir tvirtesni. Supjaustykite tešlą vienodo dydžio apskritimais, pusei jų išpjaukite viduriuką. Pilnus apskritimus patepkite plaktu kiaušiniu ir ant viršaus priklijuokite apskritimus su išpjautu viduriuku, dar kartą patepkite kiaušiniu. Šulinėlių dugnus pabadykite šakute ir, sudėję į kepimo popieriumi ištiestą skardą, šią skardą 5 minutėms įkiškite į šaldiklį. Kepkite apie 12 minučių 200 laipsnių orkaitėje. Jei indelių dugnas pakilo, įspauskite jį žemyn, dedami įdarą.
Tokie šulinėliai gali tapti šauniais laiveliais vaiko gimtadieniui – tereikia išsikepti burių iš lavašo traškučių.
7. Laiveliai iš avokado. Laivelius galime pasidaryti ir iš avokado, išskobę jo puseles. Nuotraukoje aš laivelį užpildžiau gvakamole ir paleidau per lavašo traškučių jūrą plaukti, tačiau, į avokado laivelius galima sudėti ir kitokių daržovių derinių. Puiki dekoracija lobio salos ar piratų gimtadieniui.
8. Sumuštinukai su duonele – taip pat vienas iš būdų, iškomandiruoti į vaikų pilvelius daržoves. Mažesni sumuštinukai, išpjauti apvalia ar kampuota formele – dailesni bei patogesni, o kad daržovės į šonus neišsibėgiotų, pasitelkite smeigtukus sumuštiniams.
9. Trapučiai ir krekeriai. Dar vienas sumuštininis daržovių variantas, tik čia nieko išpjaustyti nereikia, ant trapučio ar krekerio tepamas sluoksnis tepamos varškės, o toliau kiti sluoksniai pagal fantaziją, žinoma, nepamirštant mielų draugių – daržovių.
10. Lavašo suktinukai – o čia tai jau galima net ir garsiausius daržovių nevalgytojus jomis pamaitinti. Juk neišvynios ir nepatikrins ką mes ten įdėjom! Supjaustykime daržoves smulkiau ir apie jų buvimą kukliai nutylėkime.
Nuotraukos : A. Rimaitės
Parašykite komentarą