vasariškas pyragas arba vaisių pica vaidina arbūzą

Vasariškas pyragas, arba vaisių pica vaidina arbūzą

Kai medumi kvepiančią vasaros popietę atsėlina noras suvalgyti gabalėlį deserto, labai siūlau paskanauti vaisių picos – lengvo, gaivaus ir be galo vasariško pyrago. O vasaros gimtadieniui ar kitai šventei vaisių picos tiesiog nepakeičiamos, karštą dieną aš netgi jomis keisčiau tortą – jos tokios gražios, vaikų labai mėgstamos ir galima sugalvoti daugybę būdų, kaip žaismingai vaisių picą patiekti vaikų šventei, pavyzdžiui, imti ir paversti į arbūzą.

vasariškas tortas vaikams

Manojo pyrago pagrindas labai paprastai pagaminamas ir tiesiog tirpstantis burnoje. Prie jo puikiai dera mano pamėgtas kremas iš graikiško jogurto ir grietinėlės sūrio. Pasibaigus braškių sezonui, tą patį pyragą galime puošti persikais, avietėmis, apelsinais, šilauogėmis ir kitomis gėrybėmis pagal sezoną.

 Pyrago pagrindui:

  • 210 g miltų
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 110 g minkšto sviesto
  • 110 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukštelio maltos vanilės

Kremui ir papuošimui:

  • 125 g indelio grietinėlės sūrio „Philadelphia“
  • 125 g graikiško jogurto
  • 1 šaukšto cukraus
  • 400 g braškių
  • 3 kivių
  • 1-2 šaukštų šaldytų arba šviežių mėlynių

Gaminame vasarišką pyragą arba vaisių picą:

1. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.

2. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi, įmušame kiaušinį, įberiame vanilę ir vėl išplakame iki vientisos masės. Čia net elektrinio plakiklio nereikia, užtenka paprastos plakimo šluotelės.

3. Beriame į sviestą miltų mišinį, sparčiai suminkome tešlą ir paliekame ją pusvalandžiui šaldytuve.

4. Įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Atšaldytą tešlą šiek tiek pakočiojame ir įtiesiame į tartos ar torto formą atsegamais kraštais. Subadome šakute ir 5 minutes palaikome šaldiklyje, tada kepame karštoje orkaitėje 10-15 minučių, kol gražiai parusvės. Pilnai atvėsiname ir imamės kremo.

5. Grietinėlės sūrį išplakame kartu su graikišku jogurtu ir šaukštu cukraus iki vientisos masės.

6. Nulupame ir riekelėmis supjaustome kivius. Išpjauname baltą braškių viduriuką ir jas supjaustome gabalėliais.

7. Atvėsusį pyrago pagrindą aptepame kremu ir perpjauname per pusę. Tuomet kiekvieną pusę verčiame į arbūzo riekę – kraštą puošiame kivio riekėmis, per vidurį tankiai sudedame pjaustytas braškes. Ant viršaus paberiame šiek tiek mėlynių, vaidinančių arbūzo sėklas.

8. Vasarišku pyragu vaišiname iš karto, arba paliekame kelioms valandoms šaldytuve ir patiekiame atvėsintą.

Daugiau braškinių receptų:

„Tegyvuoja braškės!“

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite atsiliepimą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *