vėrinukai – veriame vaišes ant iešmelių

Vėrinukai – veriame vaišes ant iešmelių

Vėrinukai man labai patinka – gražūs, spalvingi ir puikiai papuošia vaišių stalą. Vaikų šventėse jie nepakeičiami, ypač jei švenčiama lauke, kur net ir pati Merė Popins nesugebėtų užtikrinti būrio vaikiškų rankų švaros. O jei reikia gimtadienio vaišių į darželį ar mokyklą – ponai vėrinukai vėlgi tinka kuo puikiausiai – vaišės iš karto paskirstytos porcijomis, viliojančiai atrodančios ir patogios.

Verti vėrinukus galime ant trumpų bei ilgų plastikinių ar medinių iešmelių, tik pastarųjų nesiūlyčiau patiems mažiausiems, kad neužsigautų su aštriu iešmelio galu.

Suverti vėrinukais galima kone viską – jie gali būti karšti ir šalti, saldūs desertiniai ar pikantiški, norint, vėrinukais galima patiekti visas vaikų gimtadienio vaišes – nuo šaltų užkandžių iki torto. Netikite? Pabandom!

Užkandžiai. Gaivus, gardus ir labai vasariškas arbūzo ir fetos sūrio užkandis – aš jį veriu ant plokščių medinių pagaliukų, kurių tiesioginė paskirtis – vienkartiniai šaukšteliai kavai, tačiau jie idealiai tinka vaikų vaišėms ant pagaliukų gaminti.
arbūzo fetos užkandis

Daržovių vėrinukai – čia nepamainomi slyviniai pomidoriukai, jiems į kompaniją tinka tvirtesnių salotų skiautelės, agurkai, paprikos, su daržovių skustuku išilgai supjaustytos ir kelis sykius perlenktos morkų plokštelės, o kad būtų tvirčiau – galima ir mėsos kukulį vieną kitą užverti. Panašiai galime suverti ir miniatiūrinius vėrinukus ant trumpų iešmelių.

Užkandome ir pereiname prie karštų vėrinukų – pats paprasčiausias, bet ohoho, kaip vaikams patinkantis variantas – ant medinio iešmelio suvertos keptos bulvės. Kaip jas pagaminti – rasite čia, o kaip iškepti spalvingomis daržovėmis puoštus kalakutienos vėrinukus – skaitykite čia. Su šiais darbo bus daugiau, bet rezultatas vertas kiekvienos sugaištos minutės.

Ir linksmiausia dalis – desertai! Visų pirma noriu paminėti vaisių vėrinukus, nes tai šaunus būdas į mažus pilvelius iškomandiruoti naudingus dalykus – nuo iešmelio vaikai dažnai nemirktelėję suvalgo net ir tuos vaisius bei daržoves, kurių paprastai neįpirši. Vaisių vėrinukus galime verti tiesiog paprastai, arba sukurti ką nors įdomesnio, pavyzdžiui, arbūzines gėlytes. Kad išliktų gaivūs, šiuos vėrinukus verkime ne anksčiau kaip likus 1-2 valandoms iki vaišių.

Vaisių vėrinukus galime paįvairinti vienu kitu saldainiu – vaivorykštiniai vėrinukai nuotraukoje iš Nidos gimtadienio mažojo ponio tema – nuo stalo jie išnyko labai mikliai. Na, o jei norime kaip reikiant palepinti, gaminkime iešmelius vien iš vaikų išsvajoto džiaugsmo – rinkimės lengvai suveriamus guminukus, kramtomus saldainius, zefyriukus. Toks iešmelis gali būti ir puiki gimtadienio lauktuvė.

Mažais guminukų vėrinukais galime dekoruoti keksiukus ar kitas vaišes, guminukus galime miksuoti su miniatiūriniais sausainiais arba šviežiomis uogomis – puikai tinka mėlynės bei šilauogės.

Ir pabaigai – žadėtas torto ant vėrinuko variantas. Manajame susitinka mini keksiukai su zefyriukais ir braškėmis, keksiukus galime keisti šokoladainio ar tvirtesnio biskvito kvadratėliais, arba mini spurgomis, tokius karališkus vėrinukus galime dailiai apšlakstyti tirpintu juodu šokoladu. Jei rengiate gimtadienį kaip iškylą gamtoje – tokie desertiniai vėrinukai gali būti šaunia torto alternatyva.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *