Birželis įsibėgėja ir prekystaliai jau raudonuoja braškėmis – sodriomis, saldžiomis, viliojančiomis. Kol kas norisi pasigardžiuoti vienomis uogomis, na, gal dar su šlakeliu pienu ar jogurto, tačiau iki valiai prisiragavus gryno išsiilgto vasaros skonio, tikrai galime braškes pakviesti į daugybę desertų – jos tinka ir laukiamos bene visur. Pažiūrėkime, kokių braškinių džiaugsmų galime paruošti vaikams:
Pradėkime nuo kepinių su braškėmis: braškiniai keksiukai, jų kvapnumo ir gardumo paslaptis – viduje laukiantys saldūs braškių gabėliai. Kas ragavo – pritariamai linksėjo ir ranką link sekančio keksiuko tiesė.
Tarta su braškėmis – lengvas, gaivus, labai vasariškas pyragas, atsiradęs iš didelio noro gardžiuotis krepšeliais su uogomis ir didelio tingėjimo daug su jais gaišti. Gardi prancūziška tešla, greitai išverdamas kremas ir braškės, braškės, braškės.
Ledai – braškės ne tik suteikia pasakišką skonį ir kvapą, bet ir nudažo svajonių spalva – mažų mergaičių mamos supras, apie ką čia aš. Naminiams ledams itin tinka braškių ir bananų derinys, sutrintos su jogurtu braškės taip pat dera puikiai. Sveikas, paprastai paruošiamas desertas.
Tortai – tereikia braškių, kremo iš jogurto ar grietinėlės ir paprastas biskvitas pakeliamas į gardžiausių tortų gretas. Jei dar nebandėte, išbandykite gardųjį Giedrės tortą, kurio nereikia kepti – ne kartą ir ne du mačiau, kaip greitai per gimtadienius jo nebelieka.
Sveikesnio torto vaikams variantas – paprastas jogurtinis braškių tortas.
Saldainiai – iš braškių galima pasigaminti užsienio tinklaraščiuose itin populiarios vaisių odos. Ją sukarpius juostelėmis, gaunasi šaunūs, sveiki saldainukai – jei uogos pakankamai saldžios, į jas net cukraus dėti nereikia.
Šokoladuotos braškės – dar vienas sveikų saldainių vaikams variantas. Braškės, kokybiškas tamsus šokoladas, pistacijos arba žemės riešutai.
Vėrinukai su braškėmis – braškė, zefyriukas, mini keksiukas pagal mėgstamą receptą, arba pirktinis. Zefyriukus galima keisti bananais. Kadangi vėrinukuose dalyvauja švieži vaisiai, suverkime juos ne daugiau kaip valandą prieš patiekiant.
Ir pabaigai – braškės draugaujančioms su virbalais. Prieš porą metų, besibaigiant braškių sezonui taip įsigeidžiau jas įsiamžinti, kad numezgiau Nidai braškinius rankinuką ir maišelį. Kaip megzti mano aprašymą rasite čia, o aš tegaliu pridurti, kad krepšiukas gyvas iki šiolei, Nidutės labai mėgstamas, kaip ir visos gražiosios raudonskruostės braškės.
Taip pat skaitykite:
Braškių pyragas vaidina arbūzą
Nuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą