Greiti mini tortukai be specialių formelių

Greiti mini tortukai be specialių formelių

Perfrazuojant Karlsoną, norite 15 tortų ir 1 žvakutės? Prašau – mini tortukai, kurie gali puikiai pakeisti gimtadienio karalių tortą – kiekvienam asmeniškai po vieną, o didžiausiems smaguriams, dar ir pakartot! Mažus asmeninius tortus patogu valgyti net ir į ranką pasičiupus, jie gali būti šaunus vaišių į darželį ar mokyklą variantas. Mini tortukai gali būti kepami specialiose formelėse, tačiau tikrai apsieisime ir be jų – iškepame biskvitą ir supjaustome apvalia forma ar tiesiog aštriabriaune stikline. Norisi racionaliau viską suraikyti? Biskvitą padalinkime į vienodus kvadratinius gabalėlius.

 Biskvitui:

  • 1 ir 1/2 stiklinės rupių kvietinių miltų
  • 1/2 stiklinės nesaldintos kakavos miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio sodos
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio maltos vanilės
  • 1/3 stiklinės neutralaus skonio (rapsų, kokosų, saulėgrąžų) aliejaus
  • 130 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno

Kremui:

  • 125 g tepamo sūrio „Philadelphia“
  • 130 g žemės riešutų sviesto
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • 1 šaukšto kakavos

Mano siūlomame recepte – rupūs miltai, aliejus, mažiau cukraus – kiek sveikesnis šokoladinio pyrago variantas. Tačiau iš esmės jį galite kepti ir pagal savo mėgstamą receptą, labai čia dera ir kitas Gimtadienio mugės – cukinijų pyragas. Pertepimas – žemės riešutų sviesto su Philadelphia sūriu – nelabai saldus, tačiau cukraus kiekį galite reguliuoti pagal savo norus. Iš nurodyto produktų kiekio išeina 15 apvalių mini tortukų.

Recepte matuojama įprasta 250 ml talpos stikline.

Kepame greitus mini tortukus be specialių formelių:

1. Gaminame biskvitą – įkaitiname orkaitę iki 175 laipsnių. Maždaug 18×28 cm kepimo formą lengvai patepame riebalais.

2. Sumaišome visus sausus produktus, išskyrus cukrų.

3. Kitame inde lengvai paplakame cukrų su aliejumi. Įmušame po vieną kiaušinius, įpilame pieną, išmaišome ir vėl išplakame iki vientisos masės.

4. Gautą masę palapisniui įmaišome į sausų produktų mišinį. Išmaišome iki vientisos masės.

5. Išliejame tešlą į kepimo formą ir kepame 30-35 minutes. Iškeptą biskvitą paliekame ataušti.

6. Gaminame kremą – žemės riešutų sviestą išplakame su Philadelphia sūriu, cukraus pudra ir kakavos šaukštu iki vientiso puraus kremo. Kol pyragas vėsta, kremą uždengtą laikome šaldytuve.

7. Atvėsusį biskvitą supjaustome apvalia ar kvadratine formele, gautus mažus biskvitus perpjauname kiekvieną skersai per pusę, pertepame šaukšteliu kremo. Mini tortukų viršų papuošiame tuo pačiu kremu – konditeriniu švirkštu ar pasidarę jo pakaitalą iš maišelio prakirptu galu.

Mini tortukus, jei tuojau pat jais nesivaišiname, laikome šaldytuve uždengtus, kad neapdžiūtų kremas.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *