vitražiniai sausainiai-gimtadienio-muge

Vitražiniai sausainiai – spalvotas vaikų džiaugsmas

Vitražiniai sausainiai šimtu procentų – vaikų šventės skanumynas. It spalvoti stikliukai žėrintys ledinukai bet kuriuos sausainius paverčia ypatingais – juk taip smagu pažvelgt į pasaulį pro šviečiančius saldaininius langelius! O po to juos sukrimsti: krimst krimst. Va dėl to sukrimtimo, aš kaip mama, vitražinius sausainius irgi linkusi laikyti išskirtinai šventiniais – tapęs kasdieniu toks skanumynas dantukų sveikatai netruktų atsiliepti. Bet retkarčiais pasilepinti galima – pasižiūrim kaip pagaminti šį spalvotą vaikų džiaugsmą:

Vitražiniais galite iškepti bet kuriuos sviestinės, lengvai kočiojamos tešlos sausainius, aš pateikiu vieną iš daugelio šiam vitražiniam-sausaininiam atvejui tinkamų receptų. Saldainius rinkitės skaidrius ir spalvotus, aš naudojau jau mano vaikystėje populiarumo trūkumu nesiskundusius Bon Pari. Jei norite ryškesnės „vitražų“ spalvos – saldainius dėkite ne iš karto, o į šiek tiek pakeptus sausainukus – likus 5 minutėms iki iškepant.

sausainiai vaikams gimtadienio mugė

 Reikės:

  • 1/2 stiklinės cukraus;
  • 150 g sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 šaukštelio maltos vanilės;
  • 320 g miltų;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • skaidrių, spalvotų ledinukų.

Kepame vitražinius sausainius:

1. Sviestą su cukrumi išplakame iki vientisos, purios masės. Įdedame kiaušinį ir maltą vanilę ir dar paplakame.

2. Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Gautą mišinį supilame į sviesto masę ir viską gerai išsukame virtuvės kombainu arba išminkome rankomis. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiojame tešlą iki 7 mm storio, formelėmis išpjaustome sausainius, dedame juos į kepimo popierumi išklotą kepimo skardą, mažesnėmis formelėmis išpjauname viduriukus. Į išpjautus sausainių viduriukus dedame sutrupintus (suvyniojus į maistinę plėvelę keli smūgiai virtuviniu plaktuku) arba sveikus ledinukus (šie tinka tam atvejui, kai sausainių skylės didesnės). Karštoje orkaitėje ledinukai išsilydo ir pilnai užpildo skyles sausainiuose. Kepame orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja.

O jei norite visai vaikus iš koto išversti, vitražinius sausainius galite dar ir natūraliai spalvotu glajumi nudažyti!

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *