velykų kiškiai idėjos kaip pasidaryti kartu su vaikais

Velykų kiškiai – idėjos, kaip pasidaryti kartu su vaikais

Nors mūsų tradicijose velykines dovanėles dažniausiai neša Velykė – Velykų bobutė, tačiau vis dažniau į gražiausią pavasario šventę, kaip ankstyvo pavasario simbolis, kviečiamas ir kiškis. Ypač jis patinka vaikams – pasigaminkime kartu su jais vieną kitą mielą ilgaausį – nutūpę įvairiose namų kertelėse ar papuošę švenčių stalą, mažiesiems velykiniai kiškiai suteiks daug šiltų gerų jausmų.

Popieriniai kiškiai-3 D kiaušiniai. Paprastai pagaminama žavi velykinė dekoracija, įveikiama ir ikimokyklinukų pirštams. Popierinių kiaušinių šablonus ir gaminimo eigą rasite šiame įraše, vienam kiškiui pagaminti prireiks 4 arba 5 popierinių kiaušinių. Papildomai iškirpkime ir priklijuokime ausis, jei norime – nosies burbulą. Flomasteriu nupieškime akis. Tokius pačius kiškius galime patupdyti ant medinio iešmelio – turėsime įsmeigiamą dekoraciją. Tarkime, gėlių vazonui papuošti.

darbeliai vaikams velykos

Kiškis-gėlių vazelė. Aukštesnį siauresnį stiklainį nupurškiame baltu gruntu arba nudažome kreidiniais dažais. Baltam sluoksniui išdžiūvus, išpiešiame snukelį. Aš piešiau akriliniais dažais, tačiau tinka ir guašas arba flomasteriai, skirti piešti ant tekstilės. Ausų vaidmuo atitenka gėlėms – ypač čia tinka pavasarinių svogūninių žiedai. Plačiau apie viską – skaitykite čia.

Linksmos stiklinės vaikams – ant permatomo ar vienspalvio vienkartinio puodelio išpiešiame kiškio snukelį, ausis vaidina šiaudeliai arba morkų skiltelės. Plačiau – čia.

linksmos stiklinės vaikams, sveikas kokteilis

Kiškių pilna visur – reikia tik apsidairyti. Juos galime susitikti ir nugenėto medžio šakose. Telieka nupiešti akeles, kad ir kiti ilgaausius pamatytų. Tinka akriliniai dažai arba paprastas guašas. Linksma ir itin paprasta kiemo ar balkono dekoracija, o gal – naujas, neregėtas lauko žaislas?

Popierinė kiškio kepurė – ją galime susukti ne tik namams, bet ir mažųjų galvelėms papuošti. Jei kartais užsimanytų patys Velykų kiškiais pasijausti. Daugiau apie tai – čia.

Velykų kiškių kostiumui tiks ir prie plaukų lankelio pritvirtintos ausys – kaip pasiūti, rasite čia.

O jei kiškius norime kviesti ant šventinio stalo, galime išsikepti nuotaikingų vaflių ant pagaliuko su kiškių ausimis iš migdolų –  receptas laukia čia. Arba – paprastų minkšų, gardžių bandelių, jų receptas – čia.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *