varškės spurgos užgavėnėms ar bet kuriai kitai progai

Varškės spurgos – Užgavėnėms ar bet kuriai kitai progai

Jau tuoj tuoj vysime žiemą iš kiemo, ta proga labai užgavėniškas receptas – purios, burnoje tirpstančios ir be galo daug džiaugsmo visokio amžiaus valgytojams suteikiančios naminės varškės spurgos. Jos puikiai tiks ne tik šalčių išlydėtuvėms, bet ir vaikiškam gimtadieniui, čia gali net ir temines vaišes suvaidinti, tarkime mažojo statybininko temoje atlikti riedulių vaidmenį. Spurgytės nepakeičiamos ir tuomet, kai tiesiog labai norisi kažko naminio ir skanaus. Beje, varškės spurgas mūsų šeimoje gamina tėtis, čia tikrai nereikia ypatingo virtuvinio virtuoziškumo, tačiau vaikų vienų, žinoma, nepalikime spurgyčių virti – karšti riebalai degina stipriai, būkime atidūs.

varšėks spurgytės receptas

Reikės:

  • 500 g varškės (9 proc. riebumo)
  • 2-3 šaukštų grietinės (30-40 proc. riebumo)
  • 4 kiaušinių
  • 8 šaukštų miltų
  • 0,5 šaukštelio maltos vanilės arba kelių lašų vanilės esencijos
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 4-5 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos

Spurgoms virti:

  • 0,7–1 l rapsų aliejaus
  • gabalėlio žalios bulvės
  • cukraus pudros

Varškės spurgos – receptas:

1. Varškę sumaišome su grietine ir elektriniu trintuvu ar virtuvės kombainu pertriname iki vientisos masės. Arba varškę galime pertrinti šaukštu per sietelį ir gerai išmaišyti su grietine.

2. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile.

3. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską. Beriame mišinį į kiaušinius, dedame varškę ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.

4. Pilame į puodą aliejų. Jo reikia tiek, kad spurgos virdamos galėtų laisvai vartytis. Užkaičiame iki virimo, įmetame gabalėlį nuluptos ir nusausintos žalios bulvės, kad aliejus verdant netikštų į šalis.

5. Miltuotomis rankomis formuojame apvalias stalo teniso kamuoliuko dydžio spurgas ir dedame jas į verdantį aliejų. Taip pat galime dėti kabindami tešlą šaukšteliu, tačiau spurgos gausis netaisyklingos formos. Verdame spurgas po kelias minutes, apversdami, kad abi pusės gražiai rudai apskrustų.

6. Išvirusias spurgas išgriebiame ir dedame ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalai. Kiek pravėsusias apibarstome per sietelį cukraus pudra ir keliaujame puotauti – naminės varškės spurgos tokios gardžios dar šiltos!

Taip pat skaitykite:

„Užgavėnės su vaikais – 7 receptai“

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *