Užgavėnių antradienis vos už pusės žingsnio – su smagiais persirengėliais, žiemužės varymu iš kiemo, ir, be abejo, – sočiais sočiais valgymais. Net dvylika kartų! Tiek sykių daugelyje Lietuvos kampelių sėsdavo prie stalo Užgavėnių dieną. Ir visus valgymo kartus reikėjo pavalgyti sočiai – „būsi sotus ir riebus per visus metus“. Pagrindiniai patiekalai visoje Lietuvoje buvo kiauliena ir blynai, kiek vėliau prisijungė ir spurgos. Taigi, rikiuoju sočius blyniškus, mėsiškus ir kitus Užgavėnėms tinkamus Gimtadienio mugės receptus:
Purūs blyneliai ant pagaliuko – amerikietiško tipo, su žiupsniu kepimo miltelių ir labai čia derančiomis šaldytomis uogomis. Vaikai jiem tikrai neliks abejingi – receptas laukia čia.
Saldus lietinių tortas puikiai gali būti pagrindiniu Užgavėnių akcentu. Plonyčiai lietiniai, mėgstamiausia uogienė ir varkškės arba grietinėlės kremas. Apie viską detaliau – čia.
Iš lietinių galime sulipdyti ir puikų, gardų bei labai sotų mėsišką tortą – čia jau ir tėčiai plos katučių atsistoję. Receptas – čia.
Puikus, greitai pagaminamas sluoksniuotos tešlos mėsiškas pyragas, man regis, taip pat gali drąsiai būti kviečiamas į Užgavėnes. Jis ne tik labai gardus, bet ir išvaizdus – pažintis su juo iš arčiau laukia čia.
Jei norite neatsibodusio užgavėniško sotaus mėsiško valgio – išsikepkite su vaikais makaronų tortą su mėsa. Visa gaminimo eiga su nuotraukomis – čia.
Šaldikliyje tebeturite šaldyto moliūgo? Keksiukų formoje pagaminsite puikių moliūginių spurgų. Jų receptas – čia.
Čirvinių blynų keptuvėje kepti vafliai ant pagaliuko – tikra užgavėniška mažų žmonių svajonė. Receptas – čia.
Ir pabaigai – nuorodos į greitai padaromas Užgavėnių kaukes. Viens du pagaminamos iš popierinių lėkščių – čia, perukas iš siūlų – čia, ožiuko kaukė – čia, greitai surišamas raganiškas sijonas iš plastikinių maišų – čia.
Sočių ir linksmų Užgavėnių!
Taip pat skaitykite:
„Varškės spurgos – Užgavėnėms ar bet kuriai kitai progai“.
Nuotraukos Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą