pūstų ryžių skanumynai ant pagaliuko, gimtadienio mugė

Pūstų ryžių skanumynai ant pagaliuko

Dar vienas receptas iš serijos ant pagaliuko: labai paprastai pagaminamas dalykas – pūstų ryžių skanumynai. Ypatingesnių pastangų čia gali prireikti nebent pūstų ryžių paieškoms: mūsų parduotuvėse ryžių tokiame pavidale būna toli gražu ne visur. Tačiau rasti įmanoma – aš aptikau assorti.lt. Zefyriukus, apimta tingėjimo, naudojau pirktinius, bet, manau, kad ir namuose gamintų zefyriukų masė turi tikti – kitą sykį bandysiu su jais.

Puošti pūstų ryžių skanumynus galima įvairiai – lengvai apšlakstyti tirpintu šokoladu iš bananų šokolade recepto, ar net pilnai į tą šokoladą pamurkdyti, o po to pabarstukais apkaišyti. Alternatyva šokoladui – baltas ar spalvotas glajus. Galima niekur nemurkdyti ir nešlakstyti, o tiesiog spalvotais pagaliukais puošti ir ant tų pagaliukų po kaspinėlį užrišti. Arba, ant pačių, tik ką suformuotų skanumynų, šiek tiek pabarstukų priklijuoti – lipdanti masė dar nebūna sustingusi ir pabarstukai prilimpa tarsi čia buvę. Aš taip ir padariau.

24 skanumynams reikės:

  • 2 šaukštų sviesto
  • 200 g zefyriukų
  • 2 šaukštų riešutų sviesto
  • 4 stiklinių (po 250 ml) pūstų ryžių

Gaminame pūstų ryžių skanumynus ant pagaliuko

1. Puode ištirpiname sviestą, į jį supilame zefyriukus ir, nuolat maišydami, ant mažiausios ugnies ištirpiname.

2. Nukeliame nuo ugnies. Į šią masę dedame pūstus ryžius, riešutų sviestą ir sparčiai išmaišome.

3. Dabar belieka suformuoti norimus skanėstus ir įtaisyti juos ant pagaliukų. Čia galimi keli gaminimo būdai:
1 variantas – paprasčiausias ir man labiausiai patinkantis: iš masės rankomis formuoti vienodo dydžio kamuoliukus, į juos įsmeigti pagaliuką, norint, galima dar apibarstyti pasirinktais pabarstukais.
2 variantas – gautą masę kloti į riebalais išteptą kepimo formą ar gilesnę lėkštę 1,5-2 cm lakštu, išlyginti paviršių, gerai paspausti ir palikti atvėsti bent 5 minutes. Išimti sustingusius ryžius ant pjaustymo lentelės ir, naudojant metalines sausainių pjaustymo formeles, išpjauti norimas figūras. Įstatyti pagaliukus.
Nors taip galima gauti įvairesnių formų skanumynų, bet šis darbas ne iš lengvųjų – formeles išpjauti sunkoka. Todėl didžiąją dalį pūstų ryžių pop’siukų galite rankomis suformuoti į kamuoliukus, o tik kelis, papuošimui, išsipjauti su formelėmis.

4. Suformuotus pūstų ryžių pop’siukus paliekame sustingti 1 valandą kambario temperatūroje. Lyginant su cake pop’s, bananais šokolade ar sausainiais ant pagaliuko, pūstų ryžių skanumynai yra lengvučiai ir jiems susmeigti nereikia jokio balasto – laikosi puikiai ir be jo.

pūstų ryžių popsiukai

12 Responses

  1. ksenija
    |

    Atrodo labai skaniai,tik mazas klausymelis,kas per zifiriukai?

  2. Alvilė Rimaitė
    |

    Zefyriukai tie, angliškai vadinami marshmallow, jų būna mūsų prekybos centruose, supakuotų pakuotėse saldainių skyriuose, taip pat būna prie sveriamų saldainių specializuotose saldainių parduotuvėse (ten kur visokie guminukai, draže sveriami). Lietuviški zefyrai, kur sausainių, meduolių skyriuose būna – netinka.
    Galite pati zefyriukų masę išsivirti, receptas čia: https://www.gimtadieniomuge.lt/zefyriukai-kaip-pasigaminti-ir-kaip-kepti-ant-lauzo/ Tik šiuo atveju zefyriukų negaminkite iki galo – neleiskite jiems sustingti, o išplakę jų masę dėkite į puodą su ištirpintu sviestu, išmaišykite, pridėkite riešutų sviesto ir sumaišykite su pūstais ryžiais. Gero gaminimo!

  3. Diana
    |

    O kada dėti ryžius pūstus? kai ištirps riešutų sviestas? Nelabai įskaitau…

  4. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū labai, Diana, už pastabumą, tikrai buvau praleidusi, jau pasitaisiau… 🙂

  5. Siga
    |

    o as tai ciocia turbut is menulio nukritusi pasirodysiu, bet kur gauti tu pustu ryziu?

  6. Alvilė Rimaitė
    |

    Miela Siga, tikrai nepasirodysite, šiuos ryžius Lietuvoje nepaprasta surasti. Aš pirkau assorti.lt, esu girdėjusi, kad Hypermaximoje (Vilniuje, Savanorių pr.) esančioje prieskonių ir kavos parduotuvėje būna, žmonės atsiveža iš Lenkijos. Manau, kad ir pas mus jų turėtų su laiku daugiau kur atsirasti, nes iš jų galima pagaminti įdomių dalykų.

  7. Ina
    |

    Vilniuje Viršuliškių Prismoje mačiau 🙂

  8. Alvilė Rimaitė
    |

    Ačiū, Ina, puiku, gal jau daugiau kur atsiras tų pūstų ryžių 🙂

  9. Aaa
    |

    Megoj rimi yra,eko skyriui.

  10. Alvilė Rimaitė
    |

    Puiku, labai dėkui, kad parašėte – smagu, kad jų jau vis daugiau kur atsiranda.

  11. Renė
    |

    Labai gerai gavosi, gaila neduoda foto įkelti, aš dariau su šokoladiniais pūstais ryžiais.

  12. Alvilė Rimaitė
    |

    Sveiki, Rene, ačiū, kad parašėte ir labai džiaugiuosi, kad skanumynai gavosi!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *