Cake pops’ai – tikras šventinis desertas – ne tik puikus ir viliojantis žavia išvaizda, bet ir pareikalaujantis iš jį gaminančio kantrybės, kruopštumo ir šiek tiek laiko. Per 5 minutes su jais vargiai apsisuksime, tačiau tikrai yra kelių, takų bei takelių, kaip puošnią žavių pyragaičių ant pagaliuko puokštę pagaminti greičiau ir paprasčiau.
Ką svarbu žinoti gaminant Cake pops’us?
- Cake pops’ams susmeigti reikia indo su balastu – galima naudoti ryžius, žirnius, žemės riešutus. Tokį indą pasiruošiu prieš gamindama popsiukus – statau į šaldytuvą ir kiekvieną tik pagamintą pyragaitį tuoj pat smeigiu, – kad glazūra nepradėtų varvėti, o tuoj pat imtų stingti.
- Glazūra – galima rinktis gatavą arba šokoladuoti tirpintu šokoladu. Lengviausia šokoladuoti juodu, kokybišku bent 70 proc. kakavos turinčiu šokoladu.
- Pabarstukai – šalia spalvingų galime naudoti ir natūralius – kokoso drožles, smulkintus skrudintus žemės riešutus, migdolo drožles.
- Apie pagaliukus – geriausiai turėti tam tikslui parduodamus plastikinius pagaliukus, arba naudoti standžius popierinius kokybiškus šiaudelius. Tačiau jei tokių neturite, naudokite patrumpintus medinius iešmelius arba plokščius medinius pagaliukus, skirtus kavai maišyti.
- Labai svarbu nepatingėti ir prieš smeigiant pagaliuką į pyragaitį, jo galą pamerkti į tirpintą šokoladą ar kitą glazūrą, įsmeigti į popsiuką ir apvertus aukštyn kojomis palaikyti šaldytuve bent 20 minučių. Taip pyragaičiai tvirtai sukibs su pagaliuku ir nekris nuo jo.
Pradėkime nuo klasikinių popsiukų, jiems laiko ir kantrybės reikės daugiausia, tačiau rezultatas tikrai to vertas! Kepame biskvitą, jį trupiname į trupinius, maišome juos su Rududu, lipdome, glazūruojame šokoladu ir puošiame norimais pabarstukais. Visas receptas – čia.
Nenorite nieko kepti? Pravers receptas iš trupintų Selga sausainių, sumaišytų su greitinėlės sūriu. Daugiau laiko maloniausiai daliai – puošimui.
Panašus variantas – pyragaičiai iš smulkintų Oreo sausainių – juos galime pagaminti mini tortukų formos. Receptas – čia.
Galimas ir dar trumpesnis kelias – Oreo nesmulkinti, tiesiog šokoladuoti, smeigti ant pagaliuko ir puošti pabarstukais. Visas receptas – čia.
Panašiai galime pasielgti su bananais – iš jų pagaminsime sveikesnį desertą vaikams. Beje, vietoje įprasto šokoladavimo, galime paimprovizuoti – sukurti žvėriukų personažų – kalėdinių elniukų ar kitų, vaikams patinkančių būtybių. Kaip šokoladuoti bananus – skaitome čia.
Dar viena alternatyva – Cake pops’ai iš spragėsių. Dailučiai, lengvučiai, sulipinti su žemės riešutų sviestu ir tirpintais zefyriukais.
Labai skanūs gaunasi ir šių popsiukų pusbroliai iš pūstų ryžių – pastarųjų gali tekti paieškoti, ne kiekviename prekybos centre jų būna, tačiau jei aptiksite – tikrai verta su vaikais kartu pasigaminti.
Žavių, spalvingų ir gardžių Cake pops’ų!
TAIP PAT SKAITYKITE:
„8 tortai, kurių nereikia kepti“
Nuotraukos Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą