Virtuvės rakandai lygių teisių nei galimybių tikrai neturi. Vieni poilsiauja kone ištisus metus, kiti – darbuojasi kiekvieną mielą dieną. Tačiau kartais tereikia keleto idėjų ir retai naudojami virtuvės gyventojai taps gerokai universalesniais. Štai keksiukų kepimo forma – daugelyje namų ji ištraukiama tik prisiruošus kepti keksiukus, tuo tarpu, šiai poniai dalyvaujant, galime paruošti net ir visas vaikų gimtadienio vaišes. Patikrinam?
Pradėkime nuo užkandžių – vaikų šventei tiesiog būtinos vaišės, kurias galima pasičiupti į ranką ir lėkti žaisti. Todėl salotas, mišraines bei užtepus vaikų gimtadienio stalui labai patogu patiekti sušokusius į krepšelius. Štai čia ir kviečiame keksiukų formą – su ja paprasta paruošti trapios tešlos krepšelius, o dar paprasčiau ir greičiau – lavašo krepšelius:
Vaikų šventei norite patiekti ir karštų užkandžių? Keksiukų formoje jų iškepti galime ne vieną variantą. Mano siūlomi: karšti krepšeliai iš sluoksniuotos tešlos, bulvių krepšeliai ar to paties lavašo karštos užkandėlės.
Šokoladiniai granolos lizdeliai, moliūginės spurgos, kurių nereikia virti riebaluose, valgomi šokoladiniai indeliai – jau kone visas vaikų gimtadienio stalas užpildytas! Dar liko vietos? Na, tai iškepkime pačių keksiukų – mano patirtis rodo, kad dauguma vaikų juos sutinka draugiškiau nei patį tortą – jei pastarasis yra gimtadienio karalius, tai keksiukai yra mieli, vaikiški vaišių karalaičiai – tereikia išsirinkti mėgstamiausią receptą!
Taip pat skaitykite: 10 būdų, kaip panaudoti sausainių formelesNuotraukos: Alvilės Rimaitės
Parašykite komentarą