naminiai ledai 10 paprastų receptų

Naminiai ledai – 10 paprastų receptų

Naminiai ledai – dalykas šaunus, man labai patinka, kad bent dalį amžino vaikų ledų troškulio galiu numalšinti sveikesniu namuose ruoštu desertu, į kurį tikrai žinau ko, kaip ir kiek įdėjau. O kadangi vasara jau siunčia saulėtus pažadus, ledų sezonas įsibėgėja – pats metas į vieną būrį surinkti naminių ledų receptus. Kad išsirinktume patogiai – pagal mėgiamus produktus ir nuotaiką.

Visus receptus pagaminti paprasta, nereikia nei daugybės laiko, nei jokių specialių agregatų. Tik gero plaktuvo, bet ir šio – ne visiems receptams. Žinoma, priekabių ieškant, galima ginčytis, kad dauguma receptų yra ne ledai, o šaldyti vaisiai, jogurtas ar dar kas nors, tačiau visi žinome, kokią galią vaikams turi žodis ledai, o tam, kad jie valgytų sveikiau, pavadinimų taisyklėms nusižengti galime ir dar begėdiškiau. Tuo labiau, kad ledai tikrai skanūs ir vaikai paprastai juos valgo su džiaugsmu.

Naminiai ledai per 5 minutes – plakta grietinėlė plius kondensuotas pienas lygu naminiai ledai, paruošiami per 5 minutes! Mano pirmasis receptas, pagal kurį ledus gaminu jau šešti metai. Paįvairinimui galime užsiberti kepintų smulkintų žemės riešutų, užtarkuoti šokolado ar įpjaustyti vaisių.

Persikų šerbetas tik iš 2 ingredientų – čia taip pat dedame kondensuotą pieną (jis tarsi sukurtas ledų gamybai – suteikia saldumo ir glotnią ledų konsistenciją vienu metu) ir jį gerai išplakame kartu su šaldytais persikais. Vasarai įsibėgėjus, kai prekystaliai lūžta nuo sunokusių persikų už patrauklią kainą – aš šių vaisių ledams užšaldau ne vieną dėžutę.

Mini ledai ledukų formelėse – jogurtas plius braškės, dar šaukštas cukraus ar medaus. Mano šių metų atradimas: visuose jogurtiniuose ledų receptuose, vietoje paprasto natūralaus, naudoju graikišką jogurtą – jo tvirta konsistencija labai tinka ledams. Ledukų formelėse ruošti ledai puikiai tinka valgyti nuo medinio iešmelio, papuošti kitų ledų indelį.

Arbūziniai ledinukai – dar vieni mini ledai, čia jau paprasčiau nebūna: arbūzą supjaustome sausainių formelėmis ir užšaldome suvėrę ant pagaliukų. Gaivu, žaisminga, sveika!

Ledai, kuriuos galima valgyti pusryčiams – ir čia plaktuvas atostogauja, o mes graikišką jogurtą maišome su pjaustytais vaisiais, šaldome ir mėgaujamės sveiku desertu. Net ir per pusryčius.

Vaisiniai ledai iš kelių sluoksnių – šiam receptui prireiks bene daugiausiai laiko iš čia pateiktų. Atskirus vaisius sutriname sluoksniais ir šaldome – apie viską plačiau skaitome čia.

Žemės riešutų sviesto ir bananų ledai – puikus derinys, kurį smaližiai gali pasaldinti kondensuotu pienu, cukrumi, medumi ar agavos sirupu.

Braškių ir bananų ledai – čia rasite net 2 jų variacijas. Mano Nidos mėgstamieji – juk rožiniai!!!

Dar viena paprasta šaldyto jogurto variacija, primenanti, kad ledų gamybai ir formelės nėra būtinos – juos galima užsišaldyti tiesiog plastikinėse dėžutėse.

Ir pabaigai – ledų tortas. Jį galime susluoksniuoti tiek iš naminių ledų, tiek iš pirktinių – tokiu ir vasarišką šventę vainikuoti drąsiai galime.

Papildymas 2020:

Dar vienus sveikus gardžius ledus galime pasigaminti vien tik iš vaisių – receptas laukia čia.

sveiki naminiai ledai arba vaisių salotos ledų indelyje

Taip pat iš sausų pusryčių ir jogurto bei pieno mišinio – receptas čia.

sveikesni naminiai ledai gimtadienio mugė
O jei pritrūkome ledų formelių, galime pasigaminti neįprastą, bet vaikams labai patinkantį naminių ledų variantą keksiukų formelėse – viskas išbandyta ir arpašyta čia.

Nuotraukos: Alvilės Rimaitės

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *